maandag 11 maart 2013

Start van de derde week

Een nieuwe week met nieuwe opdrachten. En ja natuurlijk worden er ook deze week nog broodjes gebakken en afstanden gemeten op de kaart. Daarmee gaat vandaag de provincie Flevoland aan het werk.
En dan neem je natuurlijk niet de makkelijkste weg. Marco overlegt en ja hoor, via Brussel gaat de weg van Lelystad naar Middelburg. Het is trouwens nog niet helemaal klaar. We hadden een drukke ochtend want we hebben ook nog voor onze opa de Leeuw gezongen. Hij vierde vandaag zijn negentigste verjaardag. De gymlessen gaan ook gewoon door en juf heeft voor vanmiddag andere plannen.





De provincie Gelderland mag brood bakken. Onder leiding van Lyonne is dat een peulenschil. En het opruimen is ook zo gebeurd want Sebastiaan is gek op afwassen. Youri is altijd in voor leuke klusjes. Het resultaat: prachtige dikke Groninger broodjes.
 








En deze keer wordt (naast natuurlijk alle kinderen van de klas) juf Belinda verwend met een lekker vers en warm broodje. Smullen maar.










Voor de middag staat er iets anders op de planning. Er is namelijk iets met het prikbord gebeurd in het weekend. Wat gaan we daar nu mee doen?


Nou bij Nederland horen ook de bloembollenvelden. De kinderen gaan vanmiddag bloemen vouwen en die komen op het prikbord. Het voorbeeld wordt goed bekeken. De kopie voor in het mapje wordt goed bestudeerd. Alle kinderen beginnen met de grootste bloem. Die wordt twee keer gevouwen. Daarna twee bloemen een maat kleiner en tenslotte een hele kleine. Dat is een precies werkje.


























Tristan heeft het snel voor elkaar en gaat juf helpen met het opplakken. Tjun geeft ze aan en Volkan loopt door de klas om de kleinste bloemen te verzamelen.


Het resultaat? Onze eigen krokusveld achter in de klas. Je kunt ze bijna ruiken!


Dat was alweer de eerste dag van onze derde projectweek. Morgen gaan we op pad om de natuur in Schoorl te ontdekken. Warm inpakken want het wordt wel een beetje wintersport.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten