donderdag 21 maart 2013

Speurtocht

Vandaag staat in het teken van de speurtocht en de kijkavond. Er moeten broodjes gebakken worden voor de gasten die vanavond de tentoonstelling door de hele school komen bekijken.










Er zijn nog 2 provincies over de broodjes mogen bakken. Eerst Noord-Brabant.




En vele handen maken licht werk!   











Direct daar achteraan gaat de Provincie Limburg aan de gang. Lyonne helpt omdat Jade (jammer) nog steeds ziek is.









Onderhand wordt de rest van de tentoonstelling door de juffen ingericht. Met hulp van Joes en Tristan wordt het Abc aan de slinger gemaakt.


En alle andere werkstukken krijgen een plek in de klas.

Dan na het instructielezen is het tijd voor de speurtocht. Onze groep wordt begeleid door de leerlingen van groep 8. In twee- en drietallen gaan ze naar alle groepen en bekijken het gemaakte werk.


Bij ons in de klas wordt de tentoonstelling
goed bekenen.

En al snel staat er een lange rij. Alle kinderen weten wel hoe de vogel op de vlag van Wormerland heet. Dat is de vraag die je bij ons in de klas moet beantwoorden. Zij krijgen dan ook allemaal een stempel in hun paspoort.

Als de kinderen in alle groepen zijn geweest hebben ze 10 letters verzameld. Daarmee kunnen ze een woord maken. Met het maatje is dat woord zo gevonden. Als beloning krijgen alle kinderen een mooie sleutelhanger.


Terug in de klas praten we nog wat na. Wat hebben we nu eigenlijk van het project geleerd? Daarop komen heel veel verschillende antwoorden. Veel antwoorden waar de juffen heel blij  van worden!
Nu vanavond nog de grote tentoonstelling. We hopen veel lezers in onze klas te zien om alle werkstukken met eigen ogen te bekijken. In alle groepen is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen en in de Spil is van alle landen iets lekkers te proeven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten