dinsdag 12 maart 2013

Schoorl

Vandaag gaan we, ondanks de koude wind op excurise naar het prachtige duingebied van Schoorl. We laden de hele groep in 9 (!) auto's en gaan op pad. Als we om 10 uur aankomen in Schoorl is het eerst tijd voor het pauzehapje en een kopje koffie van meneer Mehra voor de ouders.


De kinderen rennen even rond, dan is het verzamelen en het eerste groepje gaat op pad.



Om op de goede route te komen moeten we eerst
het uitzichtsduin beklimmen.
Dat is meteen een conditietest voor de kinderen.











Boven is een fantastisch uitzicht.
Onderweg moeten de 4 groepen allerlei opdrachten vanaf kaartjes doen. Bijvoorbeeld: Zoek iets in de natuur om je heen en bedenk daar een ik-verhaal bij. Hier is Nina dat aan het voorlezen.


De jongens en meiden hebben grote pret in het bos. Harm en Otto spelen lekker verstoppertje.



Het volgende groepje moet een boomstam zoeken en de jaarringen tellen. Met goede jaren maakt een boom dikke jaarringen en met slechtere dunne. Eén van de paaltjes van de omheining doet even dienst om de jaarringen te tellen. Tenslotte was dat eerst ook een boom.



Bij deze groep (3) gaat de opdracht over hard en zacht en nat en droog in de natuur om je heen. Waarom zoveel verschillende dingen? Waar denk je dat dat voor is?




Marleen heeft de kaart gekozen en leest het voor.   

De eerste groep is onderhand al best ver. Zij zijn benieuwd naar de geheime opdracht die ze nog moeten uitvoeren. Maar voor een fotomoment hebben ze ook wel even tijd!


De laatste groep had op het einde van de wandeling een leuke kaart. Kies een dier uit het bos en beeld het uit. De rest van de groep moet raden wat je uitbeeldt. En wat beeldt Volkan hier nu uit?



Terug bij het bezoekerscentrum (Zandspoor) is er binnen een ruimte waar we onze broodjes op kunnen eten. Nou daar heeft iedereen wel trek in. De koffiekan en de theekan worden ook leeg geschomken.



















Een paar stoere kinderen eten
buiten in de zon hun broodje.



 Na het eten spelen we nog wat in de leuke speeltuin. Het is daar echt fantastisch voor de kinderen.


Sebastiaan vermaakt zich op het blote voetenpad, maar hij houdt deze keer wel zijn schoenen. De zon schijnt wel, maar het is toch maar 0 graden.



Andere kinderen bekijken in het Zandspoor de tentoonstelling. Ook erg leuk.




Om kwart over één stappen we weer in de auto's. Met rode wangen en warme oren rijden we terug naar Wormer. Dit was (alweer) een geslaagde dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten