donderdag 14 maart 2013

Brood

Vandaag staat, zonder dat het zo gepland was,
helemaal in het teken van lokale broodlekkernijen.
Terwijl Zuid-Holland zich op de kaart stort, ............


... start Noord-Holland met het Groningse Hardbrood.


Bakken is ook zwaar werk, dat zien we wel!

Voor het pauzehapje delen Joes en Tristan duivenkater uit in de klas.
Gistermiddag hebben ze dat thuis gebakken:
een lekkernij uit de Zaanstreek.

's Middags hebben de kinderen een les over de koe en
vooral hoe dat nou zit met al die magen.
Terwijl de klas naar een filmpje over melk en koeien kijkt,
deelt Harm Fryske Sûkerbôle en Fryske Dúmkes uit.

Harm was op bezoek bij zijn familie en heeft speciaal voor de klas
dit heerlijks uit Friesland meegenomen! Hmmm, dat was smullen.

Maar ..... de smulpartij was nog niet over!
In de oven werden de Groninger Hardbroodjes gaar.

De bakkers leverden vakwerk af.

De kinderen hebben ook hun laatje opgeruimd vanmiddag.
Uit het laatje van Donna kwam een klein stukje brood.
Ze wilde het bewaren, maar was het vergeten. Jammer voor Donna, maar leuk voor de klas:
we konden goed voelen waarom het Groninger HARDbrood heet!
En inderdaad: dit kan je niet meer eten. Dat moet eerst in de thee gesopt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten